Ud i verden

På Munkensdam Gymnasium arbejder vi med det internationale på en række områder. Alle vores elever kommer på en studierejse i løbet af deres tre år på Munkensdam – de fleste klasser tager på studierejse i efteråret i 2g.

Hvert år tilstræber vi desuden at oprette en international klasse med fagkombinationen Engelsk A og Samfundsfag A. Den internationale klasse henvender sig til elever, der er interesserede i sprog, samfund, kultur og kommunikation i en europæisk og international sammenhæng. I-klasserne tager på tre studierejser.

For elever i vores sproglige studieretninger er det også muligt at komme på sprogrejse og besøge en af vores partnerskoler.

Som elev på Munkensdam Gymnasium kan man søge tilskud til et sprogskoleophold i sprog, som skolen udbyder. Tilskud fra sprogpuljen tildeles på baggrund af en skriftlig ansøgning til rektor og er på minimum 1000 kr. 

Verden på besøg

Munkensdam Gymnasium bestræber sig på hvert år at kunne byde velkommen til udvekslingselever fra hele verden. Vores udvekslingselever går i skole på lige fod med deres danske klassekammerater og er derigennem med til at styrke de interkulturelle relationer på skolen. 

Der er også mange aktiviteter med fokus på det internationale og interkulturelle, der finder sted på skolen. 

Hvert år afholder sproglærerne fx sprogaftener for vores sproghold, og vores tre internationale koordinatorer arrangerer forskellige aktiviteter som internationale cafeer, besøg af gæstelærere og møder for vores udvekslingselever.

Som elev på Munkensdam Gymnasium kan du også være med i elevorganisationen TIP. TIP står for The Indian Project, som samarbejder med organisationen Little Big Help om at yde støtte til fattige kvinder og børn i Indien. 

Munkensdam Gymnasium bestræber sig desuden på, at alle elever i løbet af deres uddannelse skal arbejde med FN’s verdensmål. 

Projekter

Munkensdam Gymnasium har i skoleåret 2023-2024 fået bevilget midler fra Erasmus+ til at sende nogle af skolens lærere på job shadowing hos kolleger i udlandet. 

Formålet er, at lærerne møder nye undervisningsmetoder, som de kan bruge til at motivere elever med forskellige faglige kompetencer til aktivt at deltage i undervisningen. 

 

Partnerskoler

  • Husum, Tyskland: Læs mere HER 
  • Metz, Frankrig: Læs mere HER 
  • Madrid, Spanien
  • Stettin, Polen
  • Örebro, Sverige: Læs mere HER 
  • Vilnius, Litauen: Læs mere HER
  • Færøerne: Læs mere HER

Skriv til os

Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om dine muligheder på Munkensdam, så skriv til os.

Kontakt Jørn