Plads til nørder og talenter

Hvis du er særligt interesseret, motiveret eller meget dygtig, har du rig mulighed for at nørde eller dyrke dit potentiale på Munkensdam Gymnasium. Vores forskellige talenttilbud er både fag-specifikke og tværfaglige, og hvad enten du er interesseret i naturvidenskab, sport, musik, sprog eller noget helt femte, kan du helt sikkert udfolde og udfordre dit potentiale hos os.

Talent­tilbud

Eliteidræt

Munkensdam Gymnasium samarbejder med Team Danmark og Kolding Talent for at tilbyde de bedst mulige forhold til vores eliteidrætselever. Hvis du er optaget på Team Danmark-ordningen, kan du derfor få lov til at tage din uddannelse over fire år. På Munkensdam Gymnasium har vi også en særlig eliteidrætsklasse. Her vil du gå i klasse med andre eliteidrætsudøvere, men også med elever der ikke dyrker elitesport. Fordelene ved eliteidrætsklassen er, at du kommer i klasse med andre, der ligesom dig, skal balancere træning og skolegang igennem din uddannelse.

I eliteidrætsklassen vil der også være fokus på at tilpasse skemaet, så du har bedre mulighed for at passe din træning, og du vil være i tæt kontakt med din eliteidrætsstudievejleder. Eliteidrætsklassen har studieretningen Biologi A og Kemi B. Du kan selvfølgelig også frit vælge en af vores andre studieretninger.

Musical

Hvis du er til musik, dans og teater, er Munkensdam musical uden tvivl noget for dig. Hvert år er en stor gruppe elever engagerede i den 100% elevstyrede musical. Det betyder, at det er eleverne selv, der står for alt lige fra skuespil og komponering af musik til opsætningen af backstage. Udover at dyrke dit talent og dine interesser vil du også blive en del af et stærkt fællesskab. Munkensdam musical har sin egen forening – Munkensdam musical forening

Læs mere

Akademiet for
Talentfulde Unge

Er du særligt nysgerrig og dygtig, kan du som elev på Munkensdam Gymnasium deltage i Akademiet for Talentfulde Unge. ATU-programmet er et bredt 2-årige diplomprogram. Sammen med andre gymnasieelever fra Syddanmark vil du have mulighed for at deltage i forelæsninger på universitetsniveau, og du vil møde forskere og topchefer fra regionen.

Munkensdam
Ruller Ud

Hvis du har lyst til at besøge din gamle skole og overtage undervisningen for en dag, kan du melde dig til MRU. Hvert år i januar ruller Munkensdam Gymnasium nemlig ud til grundskoler i Kolding kommune. Her kan du give skoleeleverne en smagsprøve på din faglighed og på, hvad du har lært i din tid på Munkensdam. Du kan også fortælle lidt om, hvad det vil sige at gå på stx – og på Munkensdam.

Intermat

Intermat er et tilbud til elever i 2g og 3g, der er særligt interesserede i matematik. Over tre eftermiddage vil du stifte bekendtskab med nogle af de matematikemner, som man typisk møder i starten af videregående uddannelser, hvor matematik indgår. Forløbet afsluttes med et kort besøg hos en videregående uddannelsesinstitution, hvor du vil opleve, hvordan den matematiske teori bringes i anvendelse.

Cambridge English

Hvis du brænder for engelsk og godt kunne tænke dig at styrke dine engelskkundskaber, kan du melde dig til Cambridge Advanced English. CAE er et supplement til den almindelige engelskundervisning, og forløbet afsluttes med en eksamen. Et Cambridge-certifikat er adgangsgivende til engelsksprogede uddannelser på en række udenlandske universiteter.

Skriv til os

Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om dine muligheder på Munkensdam, så skriv til os.

Kontakt Jørn