Vi hjælper dig

På Munkensdam Gymnasium tager vi hånd om dig, hvad end din udfordring måtte være. Vi har forskellige vejledningsindsatser, som kan hjælpe og støtte dig i dit uddannelsesforløb, så du får størst muligt fagligt og personligt udbytte af dine tre år på Munkensdam Gymnasium.

Vejledningstilbud

Studievejledning

Alle klasser på Munkensdam Gymnasium har deres egen studievejleder. I starten af skoleåret besøger studievejlederne alle 1g klasser, så du ved, hvem der er din studievejleder, og hvad din studievejleder kan hjælpe dig med.

Din studievejleder vil både give generel og fælles vejledning for hele klassen fx i studieteknik, og individuel vejledning fx i forbindelse med valg af studieretning. Hvert forår afholder studievejledningen også kurser i eksamensangst for de af jer, som har særlige udfordringer med at gå til eksamen.

Du har mulighed for at kontakte din studievejleder, hvis du oplever udfordringer i forhold til at passe din skole – det kan fx være i forhold til at strukturere og planlægge dit skolearbejde, eller hvis du har personlige problemer. Din studievejleder kan også kontakte dig, hvis der er tegn på, at du har svært ved at passe din skole.

Samtaler med din studievejleder er fortrolige – det er jeres fortrolige rum til sammen at aftale, hvad du kan gøre for at overkomme en vanskelig situation.

Du kan altid kontakte din studievejleder og aftale en tid for individuel vejledning.

Anders Johansen Foto af Anders Johansen
Anders Johansen
Foto af Martine Vanden Eynde
Martine Vanden Eynde
Ole Nicolaj Mikkelsen Foto af Ole Nicolaj Mikkelsen
Ole Nicolaj Mikkelsen
Foto af Trine Villumsen
Trine Villumsen

Læsevejledning

Omkring 7% af befolkningen har læsevanskeligheder eller er ordblinde. Ordblindhed kommer i forskellige grader – for nogle er det fx en udfordring, at de læser meget langsomt, mens stavning er den største udfordring for andre. På Munkensdam Gymnasium screener vores læsevejledere alle elever i løbet af de første uger i 1g for at kunne tilbyde ekstra støtte til de af jer, der har behov for det. 

Ekstra støtte kan fx være forskellige elektroniske hjælpemidler, hjælp til at søge om forlænget tid til eksamen og hjælp til de skriftlige afleveringer og større skriftlige opgaver. Du er altid velkommen til at kontakte skolens læsevejledere. 

Foto af Anette Hauge Nielsen
Anette Hauge Nielsen
Foto af Josefine Gade Elkjær
Josefine Gade Elkjær
Foto af Sofie Gylling Madsen
Sofie Gylling Madsen

Elevcoach

Hvis du har personlige og sociale problemer, kan du tage kontakt til skolens elevcoach for at få hjælp og støtte. Din studievejleder kan også opfordre dig til at kontakte elevcoachen – eller opfordre elevcoachen til at tage kontakt til dig. Efter din henvendelse vil elevcoachen indkalde dig til en individuel samtale. En samtale med skolens elevcoach vil altid tage udgangspunkt i dig og dine problemstillinger, og det vil være dit ansvar at føre forandringsprocesserne ud i livet med støtte fra elevcoachen. 

Skolens elevcoach kan bl.a. hjælpe dig med at få sat ord på dine problemer og finde måder at løse dem på, ligesom hun kan hjælpe dig til at håndtere lavt selvværd, pres eller stress. Hun tilbyder også at tage med dig til svære samtaler med fx sagsbehandler, læge eller dine forældre. Samtaler med elevcoachen er fortrolige. Du kan også kontakte elevcoachen, hvis du er bekymret for en kammerat.

Foto af Jeannett Kathrine Hyldahl
Jeannett Kathrine Hyldahl

Mentorordning

Mentorordningen på Munkensdam Gymnasium er et frivilligt tilbud, der involverer elever i både 1g, 2g og 3g. Elever i 2g og 3g kan søge om at blive mentor, hvis de har lyst til at støtte og hjælpe 1g-elever, der oplever udfordringer med gymnasielivet og som kunne drage nytte af ældre elevers erfaringer. Det kan være, at du som 1g-elev er nervøs for studieretningsopstarten, at du måske ikke kender så mange på skolen og føler, at du går lidt rundt for dig selv, eller at du har svært ved at strukturere og overskue din tid, så der er tid til  både skole, lektier, afleveringer, venner, familie og evt. fritidsjob. Årsagerne kan være mange, og det, mentorordningen på Munkensdam Gymnasium kan tilbyde, er, at du kan tale med en ældre elev, der kan relatere til de udfordringer, du møder i hverdagen. 

Mentor og mentee kan fx tale om emner som ‘struktur i hverdagen’, ‘ensomhed i klassen’, 

‘mangel på motivation’, ‘følelse af pres og stress’ og ‘at finde sin plads på en ny skole’. Alle samtaler mellem mentor og mentee er fortrolige. 

Alle elever på skolen kan tilmelde sig mentorordningen. Da projektet handler om social trivsel og ikke faglig trivsel, er det ikke et krav, at du er fagligt dygtig. Hvis du som 2g-elev eller 3g-elev tænker, at du har gjort dig nogle gode erfaringer, som du kan give videre, og som kunne komme en yngre elev til gode, er du kvalificeret. På samme vis er det heller ikke et krav, at du som mentee har store problemer – hvis du som 1g-elev oplever mindre udfordringer i dagligdagen, så er det nok. 

Hvis du gerne vil deltage i mentorordningen, skal du kontakte Maria Katrine eller Ole. deadline for ansøgning er 1. december for 2g og 3g og d. 15. december for 1g. 

Ole Nicolaj Mikkelsen Foto af Ole Nicolaj Mikkelsen
Ole Nicolaj Mikkelsen
Foto af Maria Katrine Lindequist
Maria Katrine Lindequist

Per Møller

Skriv til os

Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om dine muligheder på Munkensdam, så skriv til os.

Kontakt Per