Videncenter

Videncentret er skolens bibliotek, hvor elever og lærere kan låne bøger og få hjælp til informationssøgning og benytte bibliotekets samling

Bøger og tidsskrifter kan lånes. Dette foregår ved at udfylde en låneseddel, som findes på reolen bag bibliotekarbordet, hvor der også er en vejledning

Videncentrets materialer kan søges via Biblioteksbøger, som ligger under Aktuelt i Lectio.

Der er adgang til en lang række Elektroniske resurser, som du finder nedenfor. Herefter kan læse om Tips til informationssøgning og Kildekritik.

Skolens bibliotekar, som også arbejder på Koldingbibliotekerne, tilbyder hjælp til og vejledning i litteratur- og informationssøgning. Bibliotekaren afholder ligeledes kurser i informationssøgning for de forskellige klasser i forbindelse med SRP.

Bibliotekar Kristoffer Harboe træffes i videncentret:

Onsdage i lige uger kl. 9.00 – 12.00

Ekstra træffetider i forbindelse med opgaver og projekter meldes ud på Lectio.

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til informationssøgning, er du i øvrigt velkommen til at kontakte Kristoffer Harboe via Lectio.

Elektroniske resurser


Bibliotek.dk

Bibliotek.dk er den nationale biblioteksbase, hvor du kan søge og bestille bøger, artikler, musik og film mv. fra alle landets biblioteker til afhentning på dit lokale bibliotek. Du skal i forvejen være oprettet på dit lokale bibliotek.
Sådan opretter du dig.

Koldingbibliotekerne

Her kan du søge i alle materialer på Koldingbibliotekerne. Du kan også reservere materialer til afhentning på et af kommunens folkebiblioteker. Du skal være oprettet som låner for at kunne reservere og låne på Koldingbibliotekerne.

Gymnasieværktøjer

Koldingbibliotekernes databaser, som henvender sig til gymnasieelever. Du kan finde artikler inden for næsten alle emner. Du skal bo i Kolding kommune og være oprettet som bruger på Koldingbibliotekerne for at kunne benytte baserne.

Faktalink (Uni-login)

Faktalink indeholder oversigtartikler om mange emner og er et godt sted at finde inspiration. Ofte har artiklerne gode litteraturlister og henvisninger til hjemmesider, som er meget anvendelige.

Infomedia (Uni-login)

Infomedia er en stor avisdatabase med artikler i fuldtekst fra en lang række danske aviser og tidsskrifter.

Tips til informationssøgning

Ekurser.nu

Små film der hjælper dig til at lægge en god søgestrategi og søge kvalificeret og struktureret i Google, Bibliotek.dk og andre gode steder. Tag et kig på det – der er hjælp at hente.

Kildekritik

Den lille guldbog om kildekritik fra Rigsarkivet

Hurtig indføring i kildekritik med syv punkter du skal være opmærksom på, når du finder materiale til dine opgaver og projekter.

En kort film om kildekritik fra Rigsarkivet

Filmen tager udgangspunkt i en historisk kilde, men kan sagtens bruges til vurdering af nutidige kilder.

Vær kildekritisk på nettet

Kort film fra Gyldendal uddannelse med fem punkter, du skal være opmærksom på, når du søger information på nettet.