Innovationsprocesen

Innovation foregår sjældent ved, at der pludseligt tændes en pære over dit hoved, eller der falder et æble ned og giver dig en lys idé. Innovation er som regel hårdt og koncentreret arbejde, hvor man bevæger sig igennem nogle forskellige faser og processer. Den bevægelse er sjældent lineær, hvor man på en lige linje bevæger sig fra det ene til det næste – den er det, man kalder iterativ. Dvs. at man bevæger sig frem og tilbage mellem faserne, efterhånden som man bliver klogere og derfor må ændre undervejs.

De fem faser i innovationsprocessen er:

Viden

Research, hvilket problem skal løses? For hvem?

Hvordan? Findes løsningen allerede?

Hvilke faglighed kan dække? Problemstilling?

-Faglige analyser

-Mindmaps

-Brugerundersøgelser

 

Invention: 

Udtænkning af løsninger vha. kreative metoder, fx brainstorm, tænkehatte osv.

Efter den kreative proces er det vigtigt at foretage en vurdering af ideerne for at undersøge, om de har tilstrækkelig værdi og er realistiske.

 

Innovation: 

Skitsering, udarbejdelse af løsningsforslag. Hvordan kan ideerne føres ud i livet? Hvilken værdi for modtagerne? Økonomien? Hvad skal gøres?

Fremstilling af prototyper.

 

Implementering: 

At føre ideen ud i livet. Dette er ikke normalt en del af din opgave. Men det kræves, at du har gjort dig nogle overvejelser over, hvordan det kunne gøres?

 

Perspektivering: 

En kritisk, reflekteret vurdering af din innovation i forhold til problemstillingen og dens forventede værdi. Hvordan er din løsning i forhold til andre løsninger? Hvilke fremtidsperspektiver?