Husk at du har
fjernadgang til flere forskellige baser både via SkoDa (UNI-Login) og Folkebiblioteket (Lånerkort). Her har du altid fagspecifikke databaser, generelle databaser og eksempelvis avisartikler lige ved hånden. Den vigtigste database i informationssøgningen er
bibliotek.dk, hvor du kan bestille materialer fra alle landets biblioteker til afhentning på folkebiblioteket. Bibliotek.dk indeholder også mulighed for at bestille elektroniske artikler, som leveres i pdf-format via mail. Dette kræver at man har oprettet login på bibliotek.dk.
Husk, at det undertiden kan være svært at hjemskaffe bøger fra bibliotekerne inden for en rimelig tid. Dertil kommer, at lånetiden er begrænset. Du må derfor forsøge at planlægge, så du har de bøger hjemme, som du skal bruge, når opgaveugerne begynder. Tænk i øvrigt på, at der er andre end dig selv, der skriver studieretningsprojekt lige nu. Hvis du finder ud af, at du ikke får brug for nogle af bøgerne, så aflever dem igen, så andre evt. kan få glæde af dem.
Læs så meget af stoffet, du kan overkomme, så du får et nogenlunde overblik over området (grovdispositionen). Væn dig til at notere så meget som muligt ned og tag kopier af indholdsfortegnelsen i alle de bøger, der er relevante for opgaven. Det betyder nemlig, at det bliver nemmere og mere tidsbesparende for dig at finde ud af, hvad du skal læse, og hvor du kan finde det, når du går i gang med selve opgaven.
Husk, at der findes andet end bøger. Lydbånd, hjemmesider, videofilm med videre kan også komme på tale.
Spørg din vejleder og/eller bibliotekaren om muligheder og begrænsninger.