Musical

Munkensdam Musical Forening er en 100% frivillig og elevstyret forening.

I år fremføres stykket ”§216” som omhandler den optimistiske og glade Christian, som netop er flyttet til Aalborg. Her skal han have sin nye hverdag, i ny lejlighed med 2 friske roomies og skolestart på højskolen L’enfer, til at fungere. I skolen ligger fokusset på et teaterstykke, som Christian og hans nye venner skal stable på benene. Dog går det hele ikke helt som forventet, da fest, kærlighed og misforståelser pludselig sætter en stopper for den ellers positive hverdag.

Musicalen fremføres d. 26., 27., 28. og 29. januar 2022. Glædeligt kan det udmeldes, at eneste variation fra tidligere år, bliver coronapas og mundbind. Billetterne kan købes ved at følge linket på vores hjemmeside (munkensdammusical.dk) eller her: https://www.ticketmaster.dk/artist/munkensdam-musical-billetter/1005652

Musicalen er med til at give et godt indblik i Munkensdam Gymnasium, samt det fællesskab skolen er med til at skabe. Vil du høre mere om musicalen, også generelt såsom produktionsteam samt om tidligere produktioner, kan du læse yderligere her: https://munkensdammusical.dk/

 

 

Munkensdam Musical Forening står for det årligt tilbagevendende højdepunkt, Munkensdam Musical. En stor gruppe af elever står bag den 100 % elevstyrede musical. Det har været en stor dyd for foreningen siden dens stiftelse, at være uafhængig af skolens kapaciteter. Eleverne står dermed selv for skuespil, komponering af musik, opsætning af backstage, sammensætningen af danse og samtlige andre aspekter.

Dermed er Munkensdam Musical Forening uafhængig af Munkensdam Gymnasium. Begge parter høster dog fordele ved af hinanden.

alt=" "

”Hvordan laver de en musical?”

Foreningen er aldrig i bero. Foreningen spiller som regel i uge 5, som ligger i slutningen af januar og starten af februar. Forberedelserne til den næste musical foregår umiddelbart efter, hvor det styrende team fastsættes af det gamle. Derefter begynder budgettering og ansøgninger om sponsorer fra det altid støttende lokalliv omkring Kolding. Teamet står for at finde en manuskriptforfatter, som kan skrive musicalen. Når dette er tilrettelagt, vil man med starten på det næstkommende skoleår se begyndelsen på auditions, hvor omtrent 150 af skolens elever melder sig til. Herefter sammensætter teamet holdet til musicalen, hvorefter de enkelte fakulteter mødes omtrent én gang om ugen og øver, inden januar måned står på øveweekender fra tidlig morgen til sen aften. alt=" "

”Er Munkensdam Musical anerkendt?”

Musicalen arbejder hvert år ihærdigt på skabe en musical, der har samme niveau som en professionel opsætning. Det sker bl.a. ved et solidt samarbejde med et lyd og lys firma og andre aktører inden for Koldings kulturliv. Flere af de besøgende, som ikke har relation til Munkensdam, er overrasket over den kvalitet, som de studerende præsterer. I 2015 blev Munkensdam Musical Forening nomineret til Kolding Kommunes kulturpris og vandt den. De fik følgende ord med på vejen af Jesper Elkær (B), kulturudvalgets formand: ”Munkensdam Musical Forening modtager Kulturprisen for sit arbejde med at iscenesætte den årlige musical på Munkensdam Gymnasium. Musicalen er et ung og selvstændigt initiativ og et lokalt tilløbsstykke, der er vokset år for år. Den involverer et stort antal initiativrige og engagerede elever, som har formået at opbygge et samarbejde med det lokale erhvervs- og kulturliv. Munkensdam Musical er begyndt at række ud over egne rækker af elever og forældre, og har potentiale til at gå hen og blive en institution i Koldings kulturliv.”   Kan elever på egen hånd opsætte og opføre en musical? Det enkle svar på det spørgsmål er: Ja, også i den grad! Som tidligere vindere af Kolding Kommunes Kulturpris er vi anerkendt for vores bidrag til den lokale kultur. Sammenholdet og passionen driver frivilligheden i allersmukkeste grad, og forener omtrent 80 elever i kampen for at skaffe midler, lave scenekunst og levere varen. Foreningen mangler ikke idéer eller kræfter, men lærer derimod begrænsningens kunst. Tidligere forestillinger:
  • 19/20 - "Hjerter Dame"
  • 17/18 – ”Tankeslip”
  • 16/17– “Uskyldig”
  • 15/16–  “Drømmepligt”
  • 14/15– “På kanten af scenen
  • 13/14– “Efter Festen”
  • 12/13– “Sæt Dig Fri”
  • 11/12 – “Vi Maler Byen Rød”