Eliteidrætsklasse på MDG

 

På Munkensdam Gymnasium i Kolding, etablerer vi i august 2022 en klasse, hvor en del af klassens elever vil være eliteidrætsudøvere. I klassen vil der også gå elever der ikke er eliteidrætsudøvere.

Alle klassens elever modtager den samme undervisning, men i eliteidrætsklassen vil vi optimere mulighederne for at understøtte den enkelte eliteidrætsudøvers træningsmuligheder og behov for fleksibilitet. Det gøres samtidigt med at alle klassens elever forventes at engagere sig i undervisningen og fællesskabet.

Eliteidrætsudøver

Vi har meget fokus på, at de individuelle behov bedst imødekommes gennem dialog og en fleksibel planlægning af træning og skolegang.

Vores eliteidræts-studievejleder er derfor knyttet tæt til klassen, så du som eliteidrætsudøver kan opnå topresultater både med din sport og din uddannelse.

I eliteidrætsklassen vil du komme i klasse med andre eliteidrætsudøvere, der ligesom dig skal planlægge og prioritere balancen mellem træning og skolegang igennem gymnasieårene.

For at komme i eliteidrætsklassen i grundforløbet fra august 2022 skal du skrive i din ansøgning at du er eliteidrætsudøver.

Efter grundforløbet skal du vælge studieretning.

Studieretningsforløbet begynder i november 2022, og her vil vi forsøge at samle eliteidrætsudøverne i studieretningen med Biologi A – Kemi B.

Øvrige fag i studieretningen med Biologi A – Kemi B kan du læse om på vores hjemmeside www.munkensdam.dk. Du kan dog også frit vælge en af vores øvrige studieretninger.

Det særlige ved eliteidrætsklassen er et større fokus på skematilrettelæggelsen, den tætte kontakt til din eliteidræts-studievejleder og fordelene ved at være flere eliteidrætsudøvere i samme klasse.

Samarbejdspartnere

Munkensdam Gymnasium samarbejder med Team Danmark og Kolding Talent for at optimere forholdene for eliteidrætsudøvere.

Spørgsmål om eliteidrætsklassen på Munkensdam Gymnasium kan rettes til rektor Per Møller eller vicerektor Jørn Andersen.