Munkensdammere vinder Kørners kunstkonkurrence!

05-09-2020

Værker af tre billedkunstelever fra Munkensdam er blevet udpeget som vindere af Kørners kunstkonkurrence 2020. Stort tillykke til Maren Bjerg (tidligere 3a) med værket ”90 grader” og Rosa Sennels (3v) og Jakob Søndergaard (3v) med værket ”Changing Room”.

Kørners kunstkonkurrence er en landsdækkende konkurrence for billedkunst- og designelever, og konceptet er blevet udviklet på initiativ af den danske samtidskunstner John Kørner i samarbejde med Billedkunst- og Designlærerforeningen, Undervisningsministeriet, Vejle Kunstmuseum og Kastrupgårdsamlingen. Formålet med Kørners kunstkonkurrence er at få unge til at interessere sig for samtidskunst og det at være skabende kunstner. I år var temaet ”RUM”, som eleverne skulle fortolke på en original, virkningsfuld og interessant måde.

Hele 450 værker deltog i år i konkurrencen, og heraf blev 31 værker udvalgt som vindere. Værkerne er blevet vurderet af et skarpt panel bestående af kunstnerne John Kørner og Lilibeth Cuenca Rasmussen, museumsleder Mette Sandhoff Mansa og museumsinspektør Trine Grønne, fagkonsulenten fra UVM samt medlemmer af den faglige forening.

Værkerne udstilles lige nu og frem til den 1. november 2020 på Kastrupgårdsamlingen. Den 3/9 var der fernisering på Kastrupgårdsamlingen, hvor Maren, Rosa, Jakob og billedkunstlærer Menika deltog. Værkerne kan desuden opleves i en digital udstilling på Vejle Kunstmuseums hjemmeside: https://www.vejlemuseerne.dk/udstillinger/koerner-2020/