Den internationale klasse 1i i Vilnius 2017

Skuffelsen over det litauiske vejr kontra den danske sol, der for en gangs havde vist sit ansigt i Danmark, havde mere eller mindre lagt sig, da vi ankom til Hostel Fabrika midt i Vilnius. Vores første mulighed for at danne os et indtryk af byen bød sig dog først mandag morgen, da vi skulle ud på et hjemmelavet orienteringsløb.

Udover det friske morgenløb var der også arrangeret et skole – samt to museumsbesøg og en cykeltur rundt i hele Vilnius, der inviterede til både medrivende kulturel læring og et snevejr, der – som det eneste – ikke faldt i god jord. På vores mange ture rundt i byen – både guidet og uguidet – kunne vi blandt andet opleve dele af den gamle barrikade omkring parlamentet, Repuplikken Uzupi, jødekvarteret , KGB- fængslet og mange prominente kirker.

Byen Vilnius afspejler tydeligt skellet mellem øst og vest – til tider lettere forfaldet, til tider storslået, urbant og i rigtig storbystil. At se de små dystre baggårde samt nedslidte træhytter stå i stærk kontrast til skyskrabere og et byliv, der bobler af glæde, var en kuriøs oplevelse.

Efter 4 dage med en masse kulturelle indtryk kom tiden for hjemrejsen. Udmattede og trætte var vi alle, men ikke desto mindre taknemmelige for en fantastisk, fællesskabelig studietur.