2.a har været i Dublin i 2017

2.a har været på studietur i Dublin. Turen bød på et indblik i irske værdier, irsk kultur og historie. Efter at have gennemgået irsk litteratur i både engelsk og dansk med fokus på James Joyce og efter at have været gennem den irske historie inden afgang, fandt studieturen relevans og var på mange måder en lærerig oplevelse. Hostlet, vi boede på, lå centralt og dermed var der rig mulighed for selv at gå på oplevelse i den irske shopping- og pubjungle.

De fleste dage tog sit udgangspunkt i Dublins gader, hvor skoene blev slidt op. Dog var vi en formiddag i Sandy Cove – en lille forstad langs Irlands kyst, hvortil vi tog metroen. Den første dag gik vi gruppevis i forfatteren James Joyces fodspor ud fra hans novellesamling for at få sat forbindelser mellem det læste og nutidens Dublin. Vi har de efterfølgende dage været på museum, set Kilmainhan Gaol, Collins’ Barracks og meget mere, der på den måde hang sammen med formålet af undervisningen vi modtog hjemmefra.

Den sidste aften samledes hele klassen for at smage irsk traditionel mad med underholdning fra et irsk folkeband, der blev ledsaget af en omgang riverdance. Det var en hyggelig afslutning på en rigtig god tur.

Lea & Lærke, 2.a