2.i har været i Madrid i 2017

Da vi i 2.i sidste år kom hjem fra en vellykket studietur i Litauen var vores tanker allerede på næste års tur til Madrid. Den foregik i starten af marts, og sikke en tur vi havde. Med højt humør mødtes vi søndag eftermiddag ved Kolding Banegård, og så gik turen over Kastrup Lufthavn til Madrid. Samfundslærer Maria-Katrine og dansklærer Simon styrede slagets gang.

Vi blev indkvarteret på Hotel Olmedo, som lå centralt i byen. Meget tid brugte vi dog ikke på hotellet; vi havde nemlig masser af planer. Vi besøgte to kunstmuseer, – et moderne og et klassisk – hvor vi holdte oplæg om udvalgte billeder. Stilarterne var mange, og der var noget for enhver smag. Den danske ambassade fortjente også et besøg. Vi hørte et foredrag om Spaniens kultur, historie og forhold til EU. Det var lærerigt og spændende. Man kunne tydeligt mærke at foredragsholderen boede i Spanien, og kendte systemet indefra.

Parlamentsbygningen skulle også besøges: Vi hørte et foredrag på et noget lunkent engelsk af en ung, spansk politiker. Han ville med glæde svare på vores spørgsmål om, hvordan han oplevede den økonomiske krise i Spanien og hvorfor beskæftigelsen er så lav.

’Mit Spanien’ blev et overordnet projekt, som kom til at kendetegne turen. I grupper skulle vi fremlægge om steder i Madrid som vi fandt særlig spanske fx butikker, katedraler og monumenter. De fodboldinteresserede fik i den grad også deres ønske opfyldt. Vi var til Champions League-kamp og se Atletico Madrid mod Leverkusen – sikke en stemning!

Udover alle de planlagte aktiviteter havde vi også fritid, hvor shopping og hygge var i højsædet.

Alt i alt blev turen en stor succes. Der var godt humør hele vejen rundt, både blandt lærere og elever. Vi ser allerede med spænding frem til studieturen til Kina næste år!

Skrevet af: Ulrik Molin, 2.i