Udveksling i Madrid 2016

I slutningen af oktober landede vi i Kastrup lufthavn, hjemvendt fra et kort men vellykket visit i Spaniens hovedstad Madrid.

Til trods for at turen ikke varede mange dage, nåede vi alligevel at opleve en hel masse spansk kultur – meget tæt på endda. Vi blev nemlig indkvarteret hos hver vores spanske værtsfamilie, hvilket var en virkelig spændende oplevelse.

Spanien ligger knap 3 timer i fly fra Danmark, og trods den ellers ”ret korte” afstand var det en meget anderledes kultur, vi mødte. Allerede i lufthavnen hvor vi blev modtaget af vores værtselever, var det tydeligt, at to tilsyneladende ret forskellige kulturer mødtes. Spanierne hilste ved at kindkysse, hvilket jo er meget anderledes fra, hvordan vi danskere hilser på fremmede mennesker. Også den spanske skole (i hvert fald den vi var på besøg hos) adskiller sig fra den danske. Vi fulgte vores værtselev en hel dag i skole, og hurtigt blev det klart, at det at række hånden op meget sjældent blev brugt. I stedet snakkede eleverne i munden på hinanden, samtidig med at læreren forsøgte at undervise. Udover at have set Spanien indefra, fik vi også besøgt en del spanske seværdigheder og shoppinggader, som de turister vi nu engang var.

Alt i alt har turen været rigtig god, og indblikket i den spanske hverdag, samt landets kultur er blevet udvidet meget, samtidig med at vi alle er blevet en hel del oplevelser rigere. En lille fun fact, som ikke bør undværes, er at: Spanierne ELSKER at tage billeder. Det har vi i hvert fald alle oplevet i løbet af vores tur, og også mange gange ”mærket” på egen krop.