Global Camp

11-12-2017

Vi i 1.i havde torsdag d. 07/12 besøg af to undervisere fra Mellemfolkeligt Samvirke, der kom og fortalte os om kulturforståelse og interkulturel kommunikation.

Vi startede dagen ud med at blive præsenteret for Mellemfolkeligt Samvirke, hvad de laver og hvordan de arbejder. Vi blev præsenteret for en historie omhandlende en pige, der gjorde noget grundet kærlighed til den her dreng, med nogle andre karakterer repræsenterede, hvorefter lidt diskussion, vi blev bedt om at sige vores mening, hvis alle køn blev byttet. Nogle ændrede deres mening lidt, mens nogle mente det samme.

Efter frokostpausen, gik vi to og to sammen og satte os med ryggen mod hinanden, den ene fik et stykke papir og den anden fik en tegning, med nogle former på. Vi skulle prøve at beskrive tegningen så præcist som muligt til den anden, efter det snakkede vi om gode måder at kunne kommunikere på, hvis du kom til en anden kultur. I sidste modul blev vi opdelt til forskellige roller i et rollespil. Nogle skulle spille den her opdigtede kultur, med nogle mærkelige regler, og nogle blev ingeniører som kom fra EU, og skulle lære de her mennesker at bygge en bro, hvilket var svært de første 15 min, da de skulle tænke sig frem til hvad de skulle og ikke skulle, men alt i alt, var det en meget succesfyldt og hyggelig dag.

 

Skrevet af Magnus, 1.i.