Forskerspirer i fin stil

15-04-2015

 

 

Søndag den 12. og mandag den 13. april havde vi fem friske Forskerspirer på Københavns Universitet, hvor Projekt Forskerspirer 2015 blev skudt i gang. Som sædvanligt var programmet alsidigt, med en passende blanding af akademia, praktiske øvelser og socialt samvær med 200+ spirer fra mange af landets andre gymnasier.

 

Her er spirernes indtryk fra de to dage:

 

 

Personlig udvikling:

”Da vi tog af sted fra Kolding var det kun med en vag forestilling om, hvad det her skulle ende ud med. Vi havde selvfølgelig på forhånd lavet en projektbeskrivelse, men det var så også dét!

I løbet af de to dage deltog vi i forskellige foredrag/aktiviteter, som gjorde hele processen mere overskuelig. Gennem forskellige opgaver fik vi kredset os ind på, hvordan arbejdet kommer til at forløbe og fik en klarere plan for, hvordan vi kommer frem til et færdigt produkt. ”

 

Networking:

”Det overraskede mig, hvor forskellige typer spirer, der deltog, og hvor godt vi alligevel fungerede sammen. På Københavnermødet har jeg fået snakket med folk fra hele Danmark, og har skabt nye bekendtskaber. Networking er det helt rigtige ord. ”

 

Forskningsforedrag: ’Motion booster Hukommelsen’ (v. ph.d. Kasper Skriver):

”Kaspers oplæg kom som en behagelig overraskelse efter den lidt ”tørre” første dag. Hans emne var relevant i forbindelse med de ret store mængder stof og artikler m.v. som vi kommer til at gennemgå som forberedelse, inden vi kan præsentere vores færdige projekt. ” 

 

Cirkelbrainstorming:

”Vi oplevede en helt ny form for brainstorming. I stedet for den klassiske, mundtlige, foregik denne på skrift. Alle i gruppen beskrev først kort deres forskningsprojekt på deres eget papir, som så blev sendt videre til den næste i gruppen. Han eller hun skrev så sine spontane ideer og tanker til projektet i tre minutter, og sendte sedlen videre. Sådan gjorde vi alle. Da ingen i gruppen kendte hinanden på forhånd kom der virkelig nye ideer og muligheder frem. En brainstorming som jeg for en gangs skyld kunne bruge til noget. ”

 

Projektarbejde:

”Turen til København har fjernet det meste af den usikkerhed jeg har haft omkring mit projekt. Jeg har mødt en masse dejlige mennesker, der er kommet med en god, konstruktiv kritik til mit oplæg. Dette har givet mig sikkerhed til at arbejde videre med mit projekt. ”

 

 

/JM