Foredrag om Auschwitz på MDG

20-11-2020

1.g-klasserne på MDG var et dybt koncentreret publikum, da de var tilhørere til fortællingen om den franskfødte kvinde Arlette Andersens, der overlevede som fange i kz-lejren Auschwitz. I dag er hun ét af få direkte vidner til et af de mørkeste kapitler i verdenshistorien – udryddelsen af seks millioner jøder et ansigt på historien om Holocaust.

Fra 1990 til 2015, rejste Arlette Andersen fra Fredericia rundt i hele Danmark med foredrag, særligt til mange skoler og gymnasier, og fortalte om at overleve ét års fangenskab i nazisternes værste dødslejr under Anden Verdenskrig. For fire år siden var det slut. Fysikken og stemmen kunne ikke længere klare de mange foredrag.

Den 95-årige Auschwitz-overlever har nu definitivt lagt opgaven med at formidle sin personlige historiske beretning i hænderne på journalist og fotograf, Thomas Kvist Christiansen (nedenfor), der er instruktør til filmen, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”.

Arlette Andersen har et inderligt håb om, at hendes historie kan leve videre i kraft af Thomas Kvist Christiansens foredrag, film og bog, og at hun på denne måde fortsat kan være med til sætte ansigt på historien om Holocaust.