2a besøger Husum og Theodor Storm Schule

01-10-2018

Fra d. 24. til d. 28. september var hold 2a Ty på besøg i Husum, Tyskland, hvor Munkensdam siden 1989 har en udvekslingsaftale med Theodor Storm Schule. Vores danske tyskelever bliver sat sammen med de tyske danskelever, og på den måde får alle elever en unik mulighed til virkelig at få arbejdet med det tyske/danske sprog!

Mandag blev vi modtaget på skolen og mødte vores tyske værtselev, inden vi blev sendt ud i den hyggelige, nordtyske by på en byrally. Bagefter var det hjem til den tyske værtsfamilie, hvor tungen virkelig kom på gled på tysk. Programmet resten af ugen var en god veksling mellem undervisning hos de tyske værter og et særskilt program til vores egne elever, med besøg på Nordfrieslandmuseum, Theodor Storm Haus og en smuttur til Friedrichsstadt. Vi skulle også have været på en heldagstur til Hallig Hooge, en lille ø langt ude i Vadehavet, men stormen forhindrede færgen i at sejle, og vi var nødt til at lægge turen om til Tönning, hvor vi besøgte Multimar Wattforum.

Om eftermiddagen og aftenen var det de tyske værtselever der stod for underholdningen, og det blev blandt andet til en biograftur (til filmen Klassentreffen) og en spilleaften.

Vores besøg blev afrundet med en fællesspisning på det lokale Brauhaus, og fredag morgen gik turen hjem til Munkensdam igen. I uge 8 kommer tyskerne på besøg hos os i Kolding, og så er det vores tur til at vise vores skole, by og hverdagsliv fra deres allerbedste sider.

 

Martine Vanden Eynde, holdets tysklærer