Vincent Hendricks besøger MDG!

07-01-2019

Torsdag d. 17. januar er der fællesarrangement for alle skolens elever og ansatte.

I tidsrummet 11.50-13.30 vil Vincent F. Hendricks (Professor i formel filosofi og leder af Center for Information og Boblestudier ved Københavns Universitet) holde et meget spændende og yderst relevant foredrag med titlen: ”FAKE NEWS – når virkeligheden taber”.

Politik og medier oversvømmes af fordrejninger, fortielser, forglemmelser og forvanskninger af sandheden. Vi invaderes af populistiske fortællinger, “alternative kendsgerninger” og “fake news”. Det er nu et faktum, at misinformation er noget man aktivt må forholde sig til som politiker, som journalist og som borger. Men hvordan?
Det handler om at få opmærksomhed. Omtale i æteren og trafik på de sociale medier. I informationstidsalderen er opmærksomhed en dyrebar ressource. Omtale og trafik er penge, magt og politisk indflydelse, selv hvis det er på bekostning af sandhed, fakta og de alt for virkelige udfordringer, vi står over for.

Hendricks har tidligere modtaget Danmarks Radios Rosenkjærpris, der tildeles personer med særligt gode formidlingsevner, så der venter os alle et superarrangement!